Naslovna PR 3 NAJBITNIJA SAVETA ZA KUPOVINU POLOVNOG TRAKTORA!

3 NAJBITNIJA SAVETA ZA KUPOVINU POLOVNOG TRAKTORA!

2301
0

Svako ko se bavi poljoprivrednom proizvodnjom zna koliko je zapravo bitno da njegov traktor bude ispravan i da „služi svrsi“. Kada je izbor traktora u pitanju većina kupaca obraća pažnju na cenu, a ređe na ono šta sa tim novcem dobijaju. Česti kvarovi na traktoru i skupo održavanje je nešto što kasnije može mnogo više da košta poljoprivrednika od same kupovine jeftinog polovnog traktora.

Rigolovanje

Zbog potrebe trgovaca da informacije o svojoj robi i uslugama pruže što većem broju ljudi većina ih se već odavno prebacila na Internet. Putem sajtova/onlajn prodavnica i društvenih mreža danas možete pronaći sve – od igle do lokomotive. A kada je reč o ponudi polovnih traktora čini nam se da izbor nikada nije bio veći, ni raznovrsniji!

Kupovina traktora: detalji

Kako među gomilom polovnih traktora, koji se prodaju, izabrati onaj „pravi“? Na šta da obratite pažnju prilikom kupovine polovnih traktora?

1. Koji ćete traktor kupiti zavisiće prvenstveno od namene, odnosno od toga kojom vrstom poljoprivredne proizvodnje se bavite – da li se bavite voćarstvom, ratarstvom ili vinogradarstvom? Morali bi ste da jasno napravite razliku između standardnih, univerzalnih i specijalnih traktora (primena ovih traktora u poljooprivredi je ograničena). Takođe, treba imati u vidu da je za voćarsku proizvodnju pogodan manji traktor do 40 ks (konjskih snaga), dok su ratarski traktori teži sa više konjskih snaga.

2. Sledeća bitna stavka, prilikom kupovine polovnog traktora jeste izbor marke traktora: da li kupiti traktor iz uvoza ili stari dobri IMT? Svakako traktori iz uvoza, kao što su: Fendt, John Deere, Class, Massey Ferguson, Case su za one sa nešto dubljim džepom, koji obrađuju veće poljoprivredne površine.

3. Nakon što ste se odlučili za određenu marku (trgovačku oznaku) i tip traktora, najvažnije je da traktor pogledate vizuelno. Obavezno pogledajte motor, agregate, pneumatike, kvačilo, kočnice, ručice menjača. Kao što smo gore već pomenuli, svaki nedostatak na traktoru će vas kasnije dodatno koštati!

Za sve traktorske potrebe – kod nas!

Kako da vizuelno prepoznate potencijalne kvarove kod mašine, ali i kako da procenite dobar polovan traktor na prodaju pročitajte na sajtu Agrokorpa.rs! (link ka tekstu)

Izvor: Pixabay

Poljoprivredni oglasnik Agrokorpa.rs, pored široke ponude, nudi vam i najbolje savete za kupovinu nove i polovne poljoprivredne mehanizacije, poljorpivrednih proizvoda i usluga.

Na sajtu Agrokorpa možete besplatno postaviti oglase na neku od sledećih kategorija:

  • domaće životinje
  • hortikultura
  • oprema za gazdinstvo
  • oprema za pčelarstvo
  • poljoprivredne mašine
  • poljoprivredni proizvodi
  • usluge i zemljište
  • lov i ribolov.