84. Međunarodni poljoprivredni sajam

  731
  0

  Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je pre osamdeset godina ugostio prve izlagače iz inostranstva. U pitanju su bili Bugari koji su tada izlagali živinu. Pre tačno 60 godina, 1957., ovaj sajam je uvršten u sajmove međunarodnog i opštejugoslovenskog karaktera.

  84. po redu Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 13. do 19. maja na novosadskom sajmu. 14. maj je određen kao porodični dan. Radno vreme Sajma je od 9.00 h do 19.00h.  Svakako najveće iznenađenje će biti poklon – igra kojom je do sada obradovano na desetine posetilaca. Darodavac ove poklon igre je Agropanonka koja već 20.godina dodeljuje srećnom posetiocu sajma traktor Belarus.

  Izložba poljoprivredne mehanizacije po rečima organizatora proteći će u znaku najpoznatijih brendova i, što je najvažnije, noviteta. Bosna i Hercegovina je zemlja partner, koja će nastupom svojih firmi, kompanija i komora predstaviti ponudu i dostignuća. 

  Svojim učešćem na Poljoprivrednom sajmu firme i kompanije ostvaruju pravo da osnovni podaci o njima budu objavljeni na mobilnoj aplikaciji Novosadskog sajma. Biće omogućena i direktna komunikacija izlagača sa posetiocima za vreme kao i posle Sajma, kao i personalizovano oglašavanje. Firme i kompanije koje nisu izlagači, takođe mogu da se oglašavaju na datoj aplikaciji.

  Korišćenjem aplikacije, preko mobilnog telefona, tableta ili laptopa, posetioci mogu da se lakše snalaze na Sajmištu.

  Takmičenje u potkivanju konja, takmičenje u brzom prezanju su samo neki od pratećih programa koja vas očekuju ukoliko posetite novosadski sajam od 13. do 19. maja. Na konferenciji za novinare u susret 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, održan u Beogradu, generalni direktor sajma Slobodan Cvetković je rekao da je ove godine zakupljeno 10 odsto više zatvorenog i 5 odsto više otvorenog prostora u odnosu na prethodnu 2016.godinu (blizu 60.000 prodatih kvadrata). 

  Po prvi put biće organizovana Aukcija najboljih grla iz domaćeg uzgoja, a sve u cilju razvoja stočarstva i uređenja tržišta. Zamisao organizatora Sajma je da se zainteresovani kupci nadmeću po sistemu licitacije. Odnosno, vlasnik će istaći svoju cenu, a kupoprodajni ugovor zaključiće se sa kupcem koji je ponudio najviši iznos. Osim toga, očekuje vas i izložba organskih proizvoda sa oznako geografskog porekla, organizovana uz podršku resornog ministarstva.

  Željko Radošević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, istakao je Međunarodni poljoprivredni sajam kao značajno mesto u doprinosu razoja domaćeg agrara, promociji stočarstva i organske hrane.

  Ulaznice za odrasle košta 600RSD, ulaznice za kolektivne posete (grupe veće od 15 ljudi) 400RSD, ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata, decu od 7 do 12 godina i penzionere 200RSD. ·Poslovne ulaznice (važe za tri ulaska) 1.200 RSD, stalne ulaznice 2.560RSD. 

  Izvor: novosadski sajam

  Prethodni tekstPadavine prouzrokuju uslove za infekciju
  Sledeći tekst1700 zahteva za traktore – Ministar poljoprivrede