Naslovna Vesti ALARMANTNO – Srbija uvozi hiljade tona smrznute svinjetine, jabuke, paradajz …

ALARMANTNO – Srbija uvozi hiljade tona smrznute svinjetine, jabuke, paradajz …

1316
0

Ukoliko želite da saznate tačan podatak uvoza i izvoza robe u Srbiji, ponudu, potražnju i realizovanu cenu, instalirajte mobilnu aplikaciju „Info tima“, na kojoj možete videti podatke koji su se do sada čuvali poput javne tajne.

Direktorka „Info tima“, Aleksi Mikaelija, tvrdi da je sa svojim klijentima u svakodnevnoj komunikaciji, te da sa sigurnošću zna da li je nešto prodato i po kojoj ceni.

Photo by Frank Zhang on Unsplash

Uvoz svinjetine treba razmotriti

Ječam, komponente za stočnu hranu, glicerol, amino kiseline, kukuruz, pšenica, lucerka, mesne prerađevine, samo su neke od proivoda koji se mogu naći na ovoj mobilnoj aplikaciji.

Podaci Uprave Carina Srbije (uvoz, prodaja, izvoz, zaraza) dati su na uvid “Info timu”:

„Izveštaj zaista jeste ozbiljan i sistematičan, obuhvata sve poljoprivredne proizvode i omugućuje klijentima da vide iz kojih zemlja ulazi roba, po kojoj ceni, koliko se izvozi“, objašnjavala je Aleksi.

Image by Miroslav Sárkozy from Pixabay

Pored jabuka, od kojih je 19.000 tona izašlo iz zemlje, 3.000 tona je ušlo u Srbiju, dok je velika potražnja za kukuruzom iz Srbije, čak 294.000 tona je izašlo, od ostalih, gospođa Mikaelija iznosi:

„Dosta velika tražnja je za pšenicom, a pešnice u ovom momentu zaista nema, veoma je slaba ponuda. Prema izveštaju iz Uprave Carina Srbije u aprilu je ušlo konzumnog krompira 2.894 tona, dok je takođe u aprilu u Republiku Srbiju ušlo 3.840 tona, a najviše iz Albanije. Najviše belog luka ušlo je iz Egipta, 16.000 tona, a crnog 5.084 tone za prethodni mesec,  iznela je gošća emisije “Bolja zemlja” ekskluzivne podatke.

Foto: Pixabay/445693

Situacija nezahvalna

Izveštaj je sačinjen na osnovu validnih informacija iz Uprava Carina, a „Info tim” je iste predočio u izveštaju, koji svi zainteresovani mogu dobiti ukoliko se obrate njihovom timu.

Koliko je ušlo mesa u Srbiju aprilu?

-Živih svinja u mesecu aprilu preko 50 kg ušlo je 270 tona, prasadi 374 tone.

Smrznuto rashlađeno goveđe meso bez kostiju 69 tona, svinjsko meso bez kostiju 24 tone, dok trupovi i polutke 66 tona.

– Uvoz smrznutog svinjskog mesa u aprilu u državu Srbiju ušlo je 1.370 tona.

Izveštaj je bitan jer na taj način ljudi mogu da prate trendove i naj taj način razmišlaju gde da otvore svoje tržište –rekla je gospođa Aleksi, a potom odgovorila na pitanje koje zanima mnoge poljoprivrednike:

Da li će cene voća i žitarica i dalje da stagniraju ili rastu?

„Što se tiče pšenice dostigla je prilično 23,10 +PDV, prethodnih dana je bila teško doći do kukuruza, ali danas već imamo ponudu, 15,9 +PDV. Danas je već krenulo više ponuda.“

Detaljnije možete pogledati u videu OVDE!