Naslovna Zdrava Hrana Baš iz Srbije – Kafa od cvekle, organske jagode, čili sos

Baš iz Srbije – Kafa od cvekle, organske jagode, čili sos

481
0

Sa ciljem poboljšanja i plasmana gotovih domaćih proizvoda iz Srbije, krajem decembra 2016. godine osnovano je udruženje poljoprivrednih proizvođača i pravnih lica pod nazivom „Baš iz Srbije“. Gost emisije Bolja zemlja, bila je jedan od osnivača ovog udruženja Tijana Vuković, kao i gospodin Miletić, narodni poslanik iz Svrljiga.

Prema Tijaninim rečima ideja ovog udruženja jeste da se unapredi način poljoprivredne proizvodnje, edukacija poljoprivrednih proizvođača, i plasman gotovih domaćih proizvoda.

„Ideja udruženja „Baš iz Srbije“ je da ujedini poljoprivrednike iz cele Srbije, Svrljig ali i mnoge druge opštine koje su nam se pridružile i koje nam se svakim danom sve više i više javljaju. Da možemo da plasiramo naše proizvode, domaće proizvode ljudi koji ne mogu da dođu u Beograd, manjih ali i većih proizvođača.“ – rekla je Tijana.

Udruženje „Baš iz Srbije“ želi da svaki proizvođač bio mali, ili veliki, bilo to malo gazdinstvo, domaćinstvo ili proizvodnja, plasira svoj proizvod u srcu Beograda. Plan im je da se šire u što više gradova širom Srbije. Počeli su od izložbenog prostora koji se nalazi na Bulevaru oslobođenja broj 17, gde se mogu videti svi proizvodi proizvođača udruženja „Baš iz Srbije“. Na štrandovima se mogu naći najkvalitetniji med, svrljički sir sa sremušom, kobasice, kulen, organsko povrće, ali i čili začine…

Jedan od proizvođača ovog udruženja proizvodi surogat kafe. Naime, proizveo je kafu od cvekle bez kofeina, a prošla je sve analize kod nas i u inostranstvu. Zanimljivo je da ovo udruženje plasira robu svojih proizvođača bez marže, odnosno po ceni samih proizvođača.