Bespovratna sredstva do 75% za mlade poljoprivrednike

  1335
  0

  Konkurs za dodelu sredstava za podršku mladim u ruralnim područjima na teritoriji Vojvodine raspisan je od strane Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo a radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima i njihovog povratka iz gradova. Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a sve do 23.06.2017.godine. Komisija za razmatranje prijava razmatra podnete prijave i daje predlog za konačnu odluku o dodeli sredstava.

  Konkurs se objavljuje u ,,Službenom listu AP Vojvodina“ , kao i na internet stranici Sekreterijata. Prema Pravilniku i po Konkursu , sredstva za podršku investicija se dodeljuju bespovratno. Podsticajna sredstva se u ovoj godini utvrđuju u iznosu do 75% od vrednosti cele investicije.

  Putem ovog konkursa,  podsticanjem  razvoja  i unapređenja primarne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda, pruža se podrška mladim poljoprivrednim proizvođačima.

  Što se tiče iznosa bespovratnih sredstava, po jednoj prijavi, ne može biti veći od 1.200.000 dinara, ni niži od 500.000 dinara.

  Bespovratna sredstva su namenjena za razvoj i unapređenje biljne proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima,  za razvoj i unapređenje stočarske proizvodnje, i za razvoj i unapređenje prerade mesa, mleka, povrća, voća i grožđa na poljoprivrednim gazdinstvima.

  Korisnici sredstava su fizička lica i preduzetnici stariji od 18 godina i mlađi od 40 godina, na dan podnošenja zahteva. Korisnik sredstva mora biti upisan u Registar poljoprivrednog gazdinstva posle 01.01.2016.godine, a do dana zaključenja ugovora.

  Izvor: Subvencije

  Prethodni tekst5 dinara za kilogram krompira?
  Sledeći tekstNajava emisije Bolja zemlja – 14.05.2017.