Naslovna Vesti Brnabić: U poljoprivredu se godinama nije sistemski ulagalo

Brnabić: U poljoprivredu se godinama nije sistemski ulagalo

624
0

Premijerka Ana Brnabić je, gostujući u Nacionalnom dnevniku na Televiziji Pink, izjavila da su za obezbeđivanje rasta BDP u prošloj godini osnovni problemi bili poljoprivreda i energetika. Prevashodno poljoprivreda, zato što se godinama nije sistemski ulagalo.

,, Dugo se u poljoprivredu u Srbiji nije sistemski ulagalo i nije sistemski razmišljalo, mi to danas menjamo pre svega ulaganjem u sisteme navodnjavanja. Mi sada krećemo u iskorišćavanje fonda Abu Dabija za navodnjavanje. Ta ulaganja nastavljamo. Krećemo i u tender za nabavku sistema protivgradne zaštite. I takođe ulazimo u elektrifikaciju. “ – rekla je Brnabić za TV Pink.

Brnabić: Naša poljoprivreda će na kraju mandata ove vlade izgledati mnogo drugačije!

Premijerka Brnabić je istakla da se nada da će do kraja ove godine biti makar 8% obradivih površina pod sistemima za navodnjavanje.

Ono što Srbija ove godine nije pretrpela jesu veće štete od poplava – a u odnosu na zemlje u našem okruženju.

,, Od 2014. uložili smo što u odbranu od poplava, što u sanaciju šteta, oko pola milijardi evra. Najveći deo je došao iz budžeta RS. Meni je važno da svi zajedno kažemo hvala svim onim ljudima koji su u protekle četiri godine radili na prevenciji od poplava.” – rekla je Brnabić za TV Pink.