Naslovna Poljoprivreda Stočarstvo i pčelarstvo Do podsticaja za košnice od sada elektronskim putem

Do podsticaja za košnice od sada elektronskim putem

1277
0
podsticaji za košnice

Od ponedeljka 15. aprila, pa sve do 31. maja tekuće godine, svi pčelari će moći da podnesu zahtev za „podsticaje po košnici“ i to će od sutra moći da urade elektronskim putem.

Zahvaljujući ovom pilot projektu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sama procedura ostvarivanja prava na podsticaj biće znatno olakšana, a pčelari će moći mnogo brže da dodju do svog podsticaja.

Podsticaju se ostvaruju u iznosu od 720 din. po košnici pčela.

Pčelari koji imaju registrovan elektronski potpis ceo proces mogu obavati tako što pristupaju aplikaciji za podnošenje elektronskog zahteva na zvaničnoj internet prezentaciji Uprave za agrarna plaćanja uap.gov.rs

U aplikaciju je potrebno uneti:

  • podatke o podnosiocu zahteva
  • broj poljoprivrednog gazdinstva
  • HID broj
  • broj pčelinjih stajališta

Rešenje povodom ovog zahteva pčelari će dobiti elektronskim putem, a takođe tokom procesa elektronskog potpisivanja potrebno je pratiti detaljna uputstva koja vode kroz proces.

Svi oni podnosioci zahteva koji nemaju registrovan elektronski potpis, moći će da nakon unošenja traženih podataka, generišu obrazac za podnošenje zahteva koji će na sebi imati bar kod.

Takav generisan obrazac sa bar kodom neophodno je da se odštampa, svojeručno potpiše ili overi (ako je podnosilac zahteva preduzetnik). Nakon toga obrazac pošaljite preporučenom poštom na adresu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za Agrarna plaćanja, Bulevar Kralja Aleksandra 84., 11050 Beograd.

Takođe, zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela, možete podneti i na Obrascu – Zahtev za podsticaje po košnici pčela za ____ godinu i dostavljate ga na istu adresu.

UAP

Prethodni tekstGajenje kanabisa u medicinske svrhe – da ili ne?
Sledeći tekstDugovi poljoprivrednika za penziono i zdravsteno – kada se može očekivati rešenje?