Naslovna Vesti DOMAĆI DŽEM OD MALINA IZ LEBANA – KUPCI PREPOZNAJU KVALITET!

DOMAĆI DŽEM OD MALINA IZ LEBANA – KUPCI PREPOZNAJU KVALITET!

1184
0

Porodica Gorana Radojičića iz Lebana se svega par godina bavi ozbiljnom poljoprivrednom proizvodnjom, a njihovi proizvodi već osvajaju beogradsko i novosadsko tržište. Proizvode domaći blagi i ljuti ajvar, prškane ljute papričice sa belim lukom i džem od malina. Ajvar i ljute papričice su, vrlo je dobro poznato, simbol ovog leskovačkog kraja, ali njihov džem od malina je dobio posebnu pažnju od strane kupaca i stručnjaka. Sa sajma Etno hrane i pića, pre dve godine dobili su diplomu upravo za džem od celih malina.

„Godišnje proizvedemo oko 2000 teglica, a ove godine rod maline je ekstra kvaliteta“, kaže Snežana Antunović, Goranova sestra i glavni ‘marketing menadžer’.

Na 50 ari pod malinom na 500 metara nadmorske visine koja idealno odgovara uzgoju maline, uberu 3 do 4 tone. Inače su u procesu konverzije – prelaska sa komercijalne na organsku proizvodnju, pa sledeće godine očekuju sertifikat, što će dodatno podići vrednost njihovog brenda koji već nosi naziv „Domaće baš baš“.

foto: Snežana Antunović, džem od maline
foto: Snežana Antunović, džem od maline

Kvalitet je taj koji prodaje

Džem se pravi potpuno prirodno; maline se beru u punoj zrelosti, visokog procenta šećera, kuvaju se na laganoj vatri, doda im se šećer i kad je proces kuvanja završen, sipa se u tegle. Sve je potpuno prirodno i bez konzervansa. Pitali smo sagovornicu Bolje zemlje, da li kvalitet prodaje?

Sada nam je treća godina prodaje džema. Radnje u kojima mi prodajemo naše proizvode kupci su odlično ocenili jer kupci prepoznaju kvalitet. Ako je suditi po našoj prodaji mislim da ljudi vole da kupe kvalitetne proizvode!“, kaže Snežana.

Beograd, pa i Novi Sad su definitivno veliko tržište gde proizvod iz svakog dela Srbije može naći svog kupca. Lepo pakovanje privući će čak i najnezainteresovane, ali kvalitet će odlučiti kupovinu. Tog mišljena je i naša sagovornica.

foto: Snežana Antunović, malinjak
foto: Snežana Antunović, malinjak

Marketinga nikad dovoljno ali kad imate kvalitetan proizvod on sam sebe reklamira najbolje!“

 

J.E.