Goruće pitanje kojim se bavi predsednik Srbije – Aleksandar Vučić!

  615
  0

  U razgovoru, sa podmlatkom Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da je očuvanje mira i stabilnosti preduslov za napredak i ekonomski razvoj naše zemlje.

  U budućnosti je, prema Vučiću, od ključne važnosti da pokušamo da zadržimo mlade u našoj zemlji.

  ,, U procesu globalizacije je vrlo teško. Članice EU znaju da su, posle učlanjenja u EU, građani iz siromašnijih zemalja odlazili u bogatije.” – naveo je Vučić, a prenose Vesti online.

  Kako bi zadržali dobar deo naših mladih da ostanu u zemlji, Vučič napominje da će pokušati da smanje razliku u bogatstvu prema zapadnim zemljama, u narednom periodu.

  ,, Srbija se nalazi na evropskom putu očuvanja mira i stabilnosti u našem regionu, i predstavlja motor razvoja Evrope i regiona.” – rekao je Vučić u Evropskom parlamentu. U ovom regionu je od posebne važnosti puna posvećenost, rad i opredeljenost za mir – uz poštovanje drugih naroda.

  ,, Uz očuvanje mira i stabilnosti možemo da napravimo i veću ekonomsku uniju na Zapadnom Balkanu, u kojoj naši kamioni ne bi čekali na granicama po dva do pet dana, u čijim okvirima bi imali u potpunosti slobodnu trgovinu, izjednačen veći broj taksi, carina i poreza, te prostor za brži ekonomski rast svih zemalja i privlačenje većeg broja stranih investitora. “– istakao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

  Izvor: Vesti online