I apatinske košnice na udaru lopova

  549
  0

  U apatinskom naselju Vagoni lopovi su ukrali tri košnice pčelara Siniše Kvrgića iz Sombora i pričinili mu materijalnu štetu u iznosu oko 600 eura. Na licu mesta pronađen je šrafciger i papirnate savlete sa kojima su zatvarane košnice. Još tri su pronađene zatvorene i spremne za krađu, ali se po njih lopov nije vratio.

  Za razliku od Siniše drugi pčelar Stevan Orčić takođe iz Apatina imao je sreću da nađe svoje košnice. Njemu su pre nekog vremena lopovi ukrali 6 košnica, ali je uz pomoć tragova i policije locirao počinioce. Počinioci su za nekoliko dana uhvaćeni, ali su Stevanu košnice vraćene prazne jer su iz njih izvadili 33 rama sa pčelama. Za ovo delo počinioci su tada osuđeni na 3 meseca zatvora i godinu dana uslovne kazne.

  Društvo pčelara „Dunav“ iz Apatina daje nagradu od 100 eura za svakog ko pronađe izvršioca ovog krivičnog dela.

  Na prostoru Zapadnobačkog okruga, u proteklih godinu dana zabeleženo je oko 10 krađa pčelinjih košnica, a štete iznose više hiljada eura.

  Organizovan je operativni tim koji će popisati sve ukradene košnice i one uništene u požarima i kako bi se pružila neophodna pravna i logistička pomoć pri pronalaženju ukradenih košnica.

   

  Izvor: RTV