Naslovna Poljoprivreda Zaštita bilja Kako da se rešite „dosadnih“ glodara?

Kako da se rešite „dosadnih“ glodara?

565
0

Ova sezona je bila specifična za sve poljoprivredne kulture pa samim tim i za ratarske. Poseban problem je nastao kod kukuruza. Kako je godina bila sušna bilo je dosta osipanja zrna tokom berbe što je za posledicu imalo pojavu glodara koji su već počeli da prave štete na tek iznikloj pšenici koja je ozelenela.

Problem uništavanja glodara je veoma delikatna stvar, jer upotreba neodgovarajućih mamaka za uništavanje glodara dovodi u lancu ishrane do uginuća ptica grabljivica koje igraju značajnu ulogu u suzbijanju glodara.

Međutim uloga ptica je nedovoljna i one ne mogu da dovedu brojnost glodara na nizak nivo pa je zbog toga od izuzetne važnosti da se oni na adekvatan način i suzbiju odgovarajućim preparatima za uništavanje glodara. Zbog toga, tokom zimskih meseci prebrojte rupe od glodara na parcelama gde ih uočite i u njih sipajte dovoljnu količinu preparata za suzbijanje. Veoma je važno da se te rupe dobro zatrpaju nakon postavljanja mamaka da glodari ne bi izlazili napolje i uginjavali i time trovali druge životinje u lancu ishrane.

Preparat Ratak Gold daje odlične rezultate i možete ga nabaviti putem broja telefona:

011/ 785 27 70

 

Prethodni tekstOvce Il de Frans – uz što manja ulaganja više mesa!
Sledeći tekstNajava emisije Bolja zemlja za 12.11.2017.