Naslovna Uredbe Ko su PRIMERI dobrih IPARD projekata?

Ko su PRIMERI dobrih IPARD projekata?

1163
0
traktor sa rolo balama
Najveće interesovanje vlada za mehanizaciju, foto B. Zdravković

Na sajtu Ministarstva poljoprivrede Uprave za agrarna plaćanja istaknuti su primeri dobrih IPARD projekata iz prethodnih poziva. Među njima su poljoprivrednici Vojvodine i Šumadije i Zapadne Srbije, mladi poljoprivrednik, ali i jedna poljoprivrednica. Njihovi projekti odnosili su se uglavnom na nabavku potrebne mehanizacije u sektoru mleka i voća.

Pere Benčik dolazi iz Regiona Vojvodine. Učestvovao je na Prvom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije – sektor mleko. Uz IPARD podršku je nabavio dve dvoosovinske traktorske prikolice i rol presu za seno.

Borka Savanović dolazi iz Regiona Šumadije i Zapadne Srbije. Uspešno je učestvovala je na Drugom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora i to u sektoru voća.

Dragiša Kovačević je prvi korisnik kome su isplaćena IPARD sredstva. Dolazi iz Regiona Vojvodine i učestvovao je na Prvom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije u sektoru voća. Nabavio je samohodni tresač višanja.

Mladi poljoprivrednik nam dolazi iz Regiona Vojvodine. Učestvovao je u Prvom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije. Uz IPARD podršku nabavio je teleskopski manipulator.’

Najveće interesovanje i dalje vlada za nabavku opreme i mehanizacije potrebne na gazdinstvu, koje će se nastaviti kroz Meru 1 – investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, a posebnu pažnju zaokupila je Mera 7, u okviru razvoja seoskog turizma.

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja

 

Julijana El Omari