Naslovna Vesti Koji je uslov kako bi ste otišli na stručnu ekskurziju?

Koji je uslov kako bi ste otišli na stručnu ekskurziju?

944
0

Ne baš tako daleko, pisali smo o tome kako je u Pirotskom kraju poljoprivreda malo zanemarena, pogotovo stočarstvo koje je bilo vodeća, ali i noseća grana poljoprivrede i stub razvoja velikog broja gazdinstava.

Ogromnim količinama kačkavalja i sira nema ni traga, a ni glasa. Poljoprivrednici su pored potreba domaćeg tržišta, uspevali da zadovolje i određeni deo stranih. Danas imamo mali broj proizvođača, kvalitet je naravno tu, ali količine ni blizu.

Dobra vest je što je grad Pirot rešio da nešto uradi ne samo konkretno povodom toga, već i generalno, u svim ostalim granama poljoprivrede u tom kraju!

Fond za razvoj poljoprivrede, pod čijim pokroviteljstvom se organizuje stručna ekskurzija, odvešće poljoprivrede u Bugarsku, Grčku i Tursku!
Koji je uslov kako bi ste se pre svega prijavili za eksurziju, koliko će trajati i ko će imati prednost na konkursu, pročitaćete u tekstu koji sledi..

Jedan od osnovnih i primarnih uslova je registrovano poljoprivredno gazdinstvo, prednost među poljoprivrednim proizvođačima imaće žene, a stručna ekskurzija će trajati 8 dana, što i nije tako malo, a ni kratko.

Za to vreme će poljoprivrednici moći da se upoznaju sa načinom i procesom proizvode u drugim zemljama, zahtevima njihovim tržišta, moći će mnogo da nauče, osmotre i vide na ovom studijskom putovanju.

Pored mladih poljoprivrednika, koji će tako imati prednost, poljoprivrednici koji žive isključivo od poljoprivredne proizvodnje biće u povlašćenom položaju prilikom izbora i rezervacije mesta. Stručno putovanje biće organizovano od 9. do 17. decembra, a rok za prijavu je 3 decembar. – kažu u Fondu.

Izvor: Južne vesti
Miloš Stojanović