Naslovna Uredbe Konkurs za dodelu sredstava za nabavku opreme za proizvodnju PIVA!

Konkurs za dodelu sredstava za nabavku opreme za proizvodnju PIVA!

1269
0

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju piva na teriotoriji AP Vojvodine u 2019. godini.

Cilj konkursa je ulaganje u novu opremu radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanje ruralnog stanovništva. Za realizaciju konkursa za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju piva na teritoriji Pokrajine u ovoj godini obezbeđeno je 20.000.000 dinara.

Bespovratna sredstva po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu od 50 odsto vrednosti ukupno prihvatljivih troškova.

Za podnosioce prijava:

Preduzetnike i pravna lica čija je investicija realizovana na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu od 60 odsto ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.000.000 dinara, odnosno 2.200.000 dinara za podnosioce prijava preduzetnike i pravna lica čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, ovlašćena lica u pravnom licu mlađa od 40 godina i žene.

Minimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 100.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000 dinara ili veća od tog iznosa.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za nabavku: kuvača za pivo, to jest varione, rashladnog sistema za održavanje temperature, pločastog izmenjivača za hlađenje sladovine, linije za pranje fermentora (cip) sistem, linije za flaširanje, linije za prečišćavanje i osmozu vode.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava.

 

M.S.