Kragujevac – projekat „Podizanje zasada leske u Srbiji“

  854
  0

  Kragujevačke novine su izdale saopštenje da će su u petak, 27.10.2017. godine, u prostorijama Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj, u Cerovu, održati projekat “ Podizanje zasada leske u Srbiji“. Projekat je podržan od strane Ministarstva poljprivrede i zaštite životne sredine, kao i Instituta za primenu nauke u poljoprivredi.

  Svi zainteresovani će u petak moći da čuju kako se nabavljaju selektovane sadnice, ko će i na koji način pružati tehničku podršku kroz seminare i predavanje, i kako će biti organizovan otkup.  Projekat je namenjen svim zainteresovanim poljoprivrednim gazdinstvima s najmanje hektar zemljišta pogodnog za gajenje leske.

  P.D ,, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj“ d.o.o. iz Kragujevca sarađuje sa kompanijom Agriser iz Beograda, čiji je Ferrero Hazelnut Company vlasnik. Kompanija Agriser, na teritoriji Kragujevcai okoline, nudi sklapanje ugovora sa potencijalnim kooperantima koji podrazumeva kupovinu sadnica leske po ceni povoljnijoj od tržišne, uslugu agronoma na teritoriji gajenja, otkup lešnika, kao i odgovarajuću kreditnu liniju koja podržava investiciju.

  Prethodni tekstDirektna setva bez obrade zemljišta uz pomoć moćne sejalice!
  Sledeći tekstSPOS – uskoro pravilnik o registraciji pčelarskih vozila