Naslovna Vesti Kraljevo: Voda se povlači, ali se i širi smrad uginulih životinja! Evo...

Kraljevo: Voda se povlači, ali se i širi smrad uginulih životinja! Evo gde je trenutno najkritičnije

846
0

U poplavljenim područjima centralne i zapadne Srbije voda se polako povlači, dok je u pojedinim mestima i dalje alarmantno stanje. Prema najnovijim informacijama poplavljeno je više od 600 objekata, a evakuisano je 312 ljudi. U poplavljenim područjima širi se nesnosan smrad uginulih životinja.

U selu Sirča, na samo par kilometara od Kraljeva, stanje je i dalje kritično. Most na putu od Sirče do Sirčanske banje sinoć je urušen, a blagovremenom akcijom meštana sela Sirča napravljen je improvizovani drveni most. Kontaktirana je i Vojska Srbije kako bi na ovom mestu bio postavljen pontonski most (u toku su pripreme).

Image by Сергей Шабанов from Pixabay

Mrtve životinje

U Kraljevu, prema najnovijim informacijama, poplavljeno je 434 objekata, evakuisana je 121 osoba, oštećeno je čak 16 mostova, 20 putnih pravaca je u prekidu. Takođe, u dve osnovne škole se ne održava nastava, a dva vrtića prokišnajvaju.

Za građane Mesnih zajednica grada Kraljeva koji imaju problema sa snabdevanjem pijaćom vodom, a na osnovu obaveštenja gradskog štaba za vanredne situacije, obezbeđeno je snabdevanje putem auto-cisterni i mobilnih rezervoara koji će biti postavljeni na sledećim lokacijama  u sledećim terminima:

Photo by Raymond Eichelberger on Unsplash

REZERVOARI

– Sirča (kod pošte tokom celog dana)

– Lađevci (centar, kod prodavnica, tokom celog dana)

CISTERNA

– Drakčići (kod mosta ispred kafića u periodu od 8-10 i 16-18 časova)

– Roćevići (kod pošte u periodu od 12-14 i 20-22 časova)

CISTERNA

– Obrva (centar kod Doma kulture u periodu od 8-10 i 16-18 časova)

– Lazac (kod Doma kulture u periodu od 12-14 i 20-22 časa)

CISTRENA

– Adrani (kod Doma kulture u periodu od 8-11 i 17-20 časova)

YouTube Screenshot
Izvor: Regionalna televizija Kraljevo i Ibarske novosti

Koga kontaktirati?

Građani kojima su nastradale životinje , za uklanjanje istih  mogu se obratiti službi  Zoohigijene, JKP ČISTOĆA Kraljevo na tel. 036/362-202 lokal 25…

Gradonačelnik Kraljeva Dr Predrag Terzić je  zamolio sve građane da imaju strpljenja jer su ekipe Sektora za vanredne situacije svuda na terenu  i nastoje da ispumpavanjem vode normalizuju život.