Krave u avionu?

  1157
  0

  Kako bi obezbedio snadbevanje mlekom tokom blokade, koju su njegovom emiratu nametnule susedi u Persijskom zalivu, katarski biznismen planira da uveze avionom čak 4.000 krava muzara. U istom trenutku kada Katar užurbano radi na otvaranju vazdušnog i vodenog mosta preko Irana, Turske i luka u Omanu, javila se i ideja za najveći avio-transport krava.

  Predsednik jedne holding kompanije Mutaz aj Hajat je za Blumberg izjavio da će za ovu isporuku biti neophodno oko 60 letova, te da je prvobitno nameravao da brodovima uveze krave za novootvorenu stočnu farmu u blizni Dohe.Petog juna su Saudijska Arabija, Bahrejn i Ujedinjeni Arapski Emirati  prekinuli diplomatske, ekonomske i saobraćajne veze, optuživši Dohu da pomaže ekstremistima.

  Mlečne proizvode je do petog juna uglavnom Katar uvozio iz susednih država, uključujući i Saudijsku Arabiju. Međutim, Rijad je zatvorio jednu kopnenu granicu prema Kataru. Ovo ograničenje može da ugrozi uvoz sveže hrane i sirovina koje su neophodne za realizaciju pojekta izgradnje infrastrukture za Svetsko prvenstvo u fudbalu do 2022.

   

   

  Prethodni tekstKako da sačuvate papriku?
  Sledeći tekstArilje – protest malinara najavljen za subotu