Naslovna Vesti Kupinovo vino jedinstvene recepture NEMA REKLAMU

Kupinovo vino jedinstvene recepture NEMA REKLAMU

1495
0
kupinovo vino
Recept je rezultat doktorata, foto J. El Omari

Jovan Đorđević iz Aleksandrovca bavi se proizvodnjom voćnih vina sa medom već tri godine. U njegovom asortimanu nalazi se vino od maline, višnje, borovnice, jagode i maline, matični sokovi, likeri, slatka i med, ali najinteresantniji proizvod je njegovo kupinovo vino sa medom, čija je receptura rezultat doktorskog rada.

„Moj brat od strica je doktorirao na kupinovom vinu, a ja sam se ovom poslu pridružio pre tri godine. Kupinovo vino pravljeno je po jedinstvenoj recepturi koju je upravo moj brat napravio. Recept je porodična tajna, a svako ko je probao ovo vino – zadovoljan je“, kaže Jovan za portal Bolje zemlje.

vina đorđević
Đorđević proizvodi vina od divlje borovnice, maline, višnje… foto J. El Omari

Godišnje proizvedu 1000 litara kupinovog vina

Danas mnogi prave kupinovo vino sa dodatkom meda, međutim koji je to tajni sastojak porodice Đorđević nismo uspeli da saznamo. Ono što je poznato jeste da je kupinovo vino bogato antioksidansima i gvožđem, pa se zato preporučuje malokrvnim osobama i to u umerenim količinama. Da se ovo vino najviše traži, govore podaci; oko 1000 litara godišnje proizvedu kupinovog vina, dok ostalih svega 700 do 800 litara.

„Kupina je sa naših plantaža, imamo 30 ari, malinu uzimam od rođenog brata, a borovnica je sa Kopaonika. Sve je prirodan uzgoj, a borovnica je divlja. Pored kupinovog vina ide dobro prodaja vina od borovnice, maline i jagode se dosta traži“.

čašica kupinovog vina
Kupinovo vino najbolje je za malokrvne osobe, foto J. El Omari

Reklama ‘od usta do usta’

Uprkos urednom pakovanju, privlačnim nalepnicama i jedinstvenoj recepturi kupinovo vino sa medom Đorđević nećete nigde naći na internetu, u radijskim ili na televizijskim reklamama. U vremenu kada se bez marketinga ne može, naročito kad je u pitanju porodična proizvodnja, pitali smo šta je to što pokreće prodaju vina Đorđević?

„Do sada se nismo reklamirali nigde, niti davali izjave putem medija. Meni je najvažnije da kad ljudi ovo vide, probaju i kupci se obavezno vraćaju. Naša reklama je ‘od usta do usta’. To se pokazalo kao dobro. Najviše se prodaju naši proizvodi na vinskim festivalima u Beogradu, Lazarevcu, na Oplenačkoj berbi u Topoli.  Jesen i zima su periodu kada se najviše traže“, kaže Jovan.

Sa reklamom ili bez, Đorđevići ulažu u svoju proizvodnju, proširuju i nadaju se boljem.

„Krajnji cilj – o tome mlađi moraju da odluče. Ja imam želju da napravimo malo veću vinariju na višem nivou“.

 

J.E.