Naslovna Vesti Međunarodni sajam etno hrane i pića

Međunarodni sajam etno hrane i pića

724
0

Šansa za preduzetnike

Otvoren je 14. Međunarodni sajam etno hrane i pića koji se održava u Beogradu, na Beogradskom sajmu u Hali 3. Grad Beograd i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je pokrovitelj i organizator sajma, a otvaranju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, što je doprinelo značaju ove manifestacije.

Među izlagačima, u najvećem procentu, našli su se preduzetnici sa teritorije grada Beograda, koji su na najbolji način prezentovali grad, razvoj privrede, svoje proizvode i ugled koji uživaju u tom društvu. Pored izlagača sa teritorije Beograda, našli su se i mnogobrojni izlagači sa drugih krajeva Srbije, koji sa proizvodima i kvalitetom ni malo ne zaostaju.

„Grad je prezentovao preduzetnike sa svoje teritorije, koji uživaju podsticaje i subvencije preko Sekretarijata za privredu. Poljoprivredni preduzetnici su to vratili sa odličnim proizvodima i vrhunskim kvalitetom i sa ponosom predstavljaju naš grad na ovom sajmu.“ – rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Sajam će trajati do 26. novembra, kada se ujedno i završava, a veoma zanimljivo je napomenuti da se ova manifestacija iz godine u godinu sve više razvija i da postoji veoma veliko interesovanje izlagača.

Nije ni malo čudno a ni neobično, što postoji toliko interesovanje. Poljoprivredni preduzetnici su shvatili, poučeni svojim iskustvom proteklih godina, da je jedan od najboljih načina marketinga upravo sajamsko izlaganje, gde prođe veliki broj ljudi. Nakon ovakvih sajamskih izlaganja mnogi preduzetnici kažu da im se prodaja ili prepoznatljivost proizvoda izuzetno poveća, a sve je to jedan korak bliže brendiranju svog proizvoda.

Pozivaju se svi građani da do utorka, do kada traje sajam, dođu na sajam u Halu 3 i uvere se u kvalitet izloženih proizvoda.
Vrlo je bitno napomenuti da su se osim preduzetnika predstavile i Poljoprivredno-hemijska škola iz Obrenovca, Turističko-ugostiteljska škola sa Savskog Venca, JKP Gradske pijace i mnogobrojna kulturno umetnička društva.

Izvor: Ekapija
Miloš Stojanović