Naslovna Vesti MINISTAR NEDIMOVIĆ: „Dobili smo sertifikat za izvoz jabuka u Indiju!“

MINISTAR NEDIMOVIĆ: „Dobili smo sertifikat za izvoz jabuka u Indiju!“

959
0

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović otkrio je koja je sledeća država u koju će Srbija moći da izvozi jabuke, odnosno od koje države je dobijen sertifikat za izvoz.

– U ponedeljak smo obavešteni od Ministarstva poljoprivrede Indije posle dve godine ozbiljnog rada i brojnih sastanaka sa predstavnicima indijskog ministarstva i uspeli smo da usaglasimo sertifikate i od ponedeljka možemo da izvozimo srpsku jabuku u Indiju. Već u trećoj nedelji septembra delegacija naših proizvođača jabuka boraviće u Indiji i razgovaraće sa velikim kupcima oko plasmana naše robe – istakao je Nedimović.

Ministar Nedimović je govorio i o otvaranju fabrike u Gospođincima. U pitanju je nova fabrika za preradu krastavaca.
– Ja sam imao dosta dobru saradnju sa kompanijom Aminger koja se bavi preradom krastavaca. To je nemačka kompanija koja u Gospođincima pravi svoj pogon za preradu krastavaca. Biću tamo 10. ili 11. septembra i otvorićemo ovaj pogon koji je jako važan za razvoj našeg povrtarstva jer što imamo više prerađivačkih kapaciteta više kooperanata će biti u igri i samim tim i bolja cena – zaključio je Nedimović.

Takođe, Branislav Nedimović je istakao da srpski voćari sada žele da izvoze svoju robu u Rusiju zbog cena.

– Moj posao je da pričam sa ljudima i nedeljno posetim minimum pet ili šest sela. Ja svima njima objašnjavam kakva oni prava imaju. Viđao sam različite stvari dok sam bio u poseti. Nama je jako važno da se u Medveđi razvija stočarstvo i voćarstvo i mi ćemo nastaviti da im pomažemo. Srpski voćari žele da izađu na rusko tržište, ali postoje određeni uslovi. Mi možemo da se ljutimo ili ne, ali Rusi sada imaju ozbiljno tržište sa ozbiljnim cenama i standardima – zaključio je Nedimović.

 

Happytv.rs