Naslovna Vesti Ministarstvo: adresa za zahtev malinara nije država, već tržište!

Ministarstvo: adresa za zahtev malinara nije država, već tržište!

902
0
Povodom protesta malinara, koji su zbog niske otkupne cene malina blokirali magistralni put u Prijepolju, javno se oglasio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
Nedimović je za dnevno izdanje novina ,,Alo” izjavio da MALINARI TRAŽE CENU, A DA DRŽAVA NE MOŽE DA UTIČE!
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimovic o protestu malinara
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović o protestu malinara!
,,Ne znam do kada će trajati blokada, to zavisi od njih. Ispunjeno je ono što su tražili ranije, a to je formiranje Nacionalnog saveta za malinu, kao i da se reši problem sa đubrivom. To je sve rešeno, a kod cene država ne može ništa.“- izjavio je ministar u ponedeljak.
Ukoliko planirate da idete ka Crnoj Gori, znajte da je od jutros usled protesta malinara potpuno obustavljen saobraćaj na magistralnom putu u Prijepolju, a koji ide ka Crnoj Gori. Vozila koji prolaze kroz Prijepolje, na jugozapadu Srbije, preusmeravaju se da idu zaobilaznim putem. Pretpostavke su da će ova blokada potrajati do ispunjenja zahteva malinari (a ne manje od 10-ak dana).
Malinari sinoć nisu uspeli da se dogovore sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede o tome da se otkupna cena malina poveća na 180 dinara. Ministarstvo je poručilo malinarima da “ adresa” za taj njihov zahtev nije država, već da je tržište to koje diktira cenu.
Savez malinara Srbije „Srpska malina“ podržaće današnji protest, a koji su organizovala dva udruženja: Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Limska dolina“ iz Prijepolja i Priboja i Udruženje poljoprivrednih proizvođača iz Užica.

Izvor: Beta