Naslovna Vesti MINISTARSTVO POLJOPRIREDE ZA „BOLJU ZEMLJU“: Nisu pristigli rezultati koji dokazuju prisustvo SVINJSKE...

MINISTARSTVO POLJOPRIREDE ZA „BOLJU ZEMLJU“: Nisu pristigli rezultati koji dokazuju prisustvo SVINJSKE KUGE! Evo kada ćemo saznati pravu istinu!

859
0

 

Iz Ministarstva poljoprivrede demantovali su informacije da se u Srbiji pojavila afrička svinjska kuga, uz napomenu da su rezultati još uvek na čekanju.

Poslednjih nedelja u regionu kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da zemljama Balkana preti smrtonosna afrička kuga svinja, zbog čega su se poljoprivrednici u Srbiji podigli na noge.

Prema pisanjima domaćih medija, Svetska organizacija za zaštitu zdravlja životinja zvanično je stavila i Srbiju na spisak država u kojima je registrovana agfrička kuga svinja, opasno oboljenje od kojeg oboljevaju i uginu sve zaražene svinje. Takođe, pojavili su se navodi da je već usmrćeno 114 životinja, s obzirom na to da ne postoji vakcina kojom bi se sprečila dalja epidemija kuge.

MNOGI SE PITAJU, A MI DAJEMO ODGOVOR: Zašto uvozimo paradajz?

BELI LUK: Ovo morate znati o najboljem prirodnom antibiotiku!

Ipak, iz Minstarstva poljoprivrede tvrde da su pisanja medija iz naše zemlje, ali i regiona netačna, jer bi tek trebalo da pristignu rezultati kojima bi se napokon otkrila prava istina:

– Netačna je informacija da se u Srbiji pojavila svinjska kuga, u pitanju je samo sumnja. Očekuju se zvanični rezultati iz Referentne laboratorije iz Madrida koji će pristići najverovatnije ove nedelje – tvrde iz Ministarstva poljoprivrede.

Da podsetimo, protiv klasične kuge svinja ne postoji vakcina. Uzročnik bolesti je virus, a simptomi su gubitak apetita mada vlasnici najčešće nađu uginule svinje. Bolesne svinje imaju povišenu temperaturu, crvenilo kože, javljaju se pobačaji, potištenost, nesigurnost pri hodu, otežano disanje, kašljanje, povraćanje i krvav proliv. Bolest se brzo širi i uzrokuje velike ekonomske gubitke. Putevi za prenos virusa su kontaktom bolesnih sa zdravim svinjama, kontaminiranom hranom, vodom i prostirkom, inficiranim krpeljima, odećom, obućom, kontaminiranim predmetima , opremom, prevoznim sredstvima, leševima uginulih ili zaklanih životinja.

B.Z.