Naslovna Poljoprivreda Stočarstvo i pčelarstvo Najavljen IZVOZ – otkupna CENA još uvek nije poznata!?

Najavljen IZVOZ – otkupna CENA još uvek nije poznata!?

382
0

Posle devet meseci prekida trgovine za proizvođače iz Srbije odobrena je kvota od 2.400 tona mesa. Ugovor je potpisan sa industrijom mesa „Srem Šid”, a prema najavama, prva isporuka mesa očekuje se narednih dana, prenosi Politika. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović potvrdio je da je ugovor o izvozu potpisan tokom nedavne posete Srbiji predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Potpisan je ugovor za 2.400 tona do kraja februara i njegova realizacija kreće sledeće nedelje“, naveo je Nedimović.

Udruženje „Agroprofit” iz Novog Sada, u čijem sastavu je Proizvodna grupa odgajivača i tovljača tovnih rasa, trenutno raspolaže sa oko 2.000 junadi koja bi odmah mogla da budu isporučena klanici.

„Ovo je dobra vest, ali treba razjasniti o kojim izvoznim količinama govorimo za period do februara naredne godine. Jer postoji više različitih informacija koje su stigle do proizvođača“, kažu u ovom Udruženju i ističu da proizvođači žele da znaju na koji izvoz mogu da računaju sada i u narednom periodu. Navode da otkupna cena junećeg mesa još nije poznata.

Prema ranije objavljenim informacija, Srbija je u 2018. godini izvezla u Tursku 3.609 tona junećeg mesa za 19,2 miliona evra.

Izvor: Politika

 

J.E.