Novi investitori žele da ulažu u u Viktoriju Grupu i poljoprivredu

  410
  0

  Dve svetske investicione kompanije York Capital Management i Elements Capital Partners dostavili su zajedničku ponudu za otkup akcija Viktorija grupe, jer je njihov cilj da ulažu u poljoprivredni sektor u Srbiji.

  Investitori planiraju da ulože 100 miliona eura kako bi stabilizovali poslovanje ove kompanije, sačuvali 1.700 radnih mesta, stvorili mogućnost za zaposlenje dodatnih 500 radnika i sačuvali 4.000 farmera koji zavise od poslovanja Viktorija Grupe.

  Takođe, u planu je da deo sredstava ulože u razvoj novih tehnologija, u najmodernije fabrike za proizvodnju hrane i uzgoj stoke kako bi unapredili izvoz domaćih poljoprivrednih proizvoda u Viktorija Grupi i kompanijama Sojaprotein, Sp laboratorije i Veterinarski zavod u Subotici.

  York Capital Management je kompanija koja je osnovana 1991. godine u Njujorku, a prema finansijskom izveštaju iz 2016. njihova prošlogodišnja investiciona ulaganja iznosila su 21.7 milijardi dolara, a kompanija Elements Capital Partners je osnovana 2010. godine i bavi se ulaganjem i investicijama u privatni sektor u jugoistočnoj Evropi.

  Očekuje se da će ugovor biti potpisan do 4. decembra.

  Prethodni tekstSajam etno hrane i pića – utemeljenje robne marke etno proizvoda
  Sledeći tekstZašto je na njivama sve manje humusa?