Naslovna Vesti Ovo je još jedan dokaz da su naši stručnjaci među najboljima!

Ovo je još jedan dokaz da su naši stručnjaci među najboljima!

1229
0
postignuti rezultati strucnjaka
foto: Pixabay.

Mnogo puta smo se zapitali i tražili odgovor u sebi, ali i u drugima, krivca, odgovornog ili kako već, za situaciju u agraru. Mnoge zemlje sa nekoliko puta manjim površinama ostvaruju mnogo veće prihode nego naša zemlja sa ovakvim potencijalima.

Međutim, uprkos svemu, naši stručnjaci, sa Instituta Poljoprivrednog fakulteta su sa postignutim rezultatima u naučnim istražovanjima u top 50 u svetu. Rezultati će vas zapanjiti, a u tekstu koji sledi pročitaćete ispred kojih smo to poznatih fakulteta na rang listi.

O ovome se treba više pisati, pridavati mnogo veći značaj, jer nije ništa novo. Konstanto dobri rezultati koje naši stručnjaci postižu, gotovo pa su se ustalili prethodne tri godine, kao i veliki broj cenjenih i citiranih naučnih radova. Bolji smo od Hardvarda i Jejla!

U vremenima kada je kvalitet hrane diskutabilan i kako nam se često čini, neproveren, možemo da odahnemo. Nijedan prehrambeni proizvod, ne može se naći u prodaji, magacinu, rafu ili trpezi bez pečata, potpisa i prethodne provere naših stručnjaka koji se trude, istražuju, marljivo rade i primenjuju svoje znanje u Institutu za prehrambenu tehnologiju i biohemiju Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.

Već tri godine, kao što smo već napomenuli, Institut je pozicioniran mešu 50 najboljih na Šangajskoj listi. Objavljeno je preko 140 naučno-istaživačkih radova u petogodišnjem periodu.
Nije moglo bolje – posebno za veliki jubilej!

Poljoprivredni fakultet će sledeće nedelje proslaviti 60. rođendan, a proslavu će obeležiti i Institut. Za sve ove godine rada, truda, muke, stvaranja i učenja, imamo čime da se pohvalimo. Profesori više nego skromno pričaju o tome, znajući da o pravim ljudima govore njihovi rezultati.

Izvor: Večernje novosti
Miloš Stojanović