Naslovna Vesti Pokrajina se ne šali: ULAGANJE U ZADRUGE!

Pokrajina se ne šali: ULAGANJE U ZADRUGE!

744
0

Pokrajina itekako brine o svojim poljoprivrednicima i neguje svoje zadruge, a još jedan dokaz za to je pomoć posredstvom Razvojne agencije i jačanje poljoprivrednika direktno kroz ulaganje u zadruge.

Zadruge će ovim sredstvima moći da nabave opremu, modernizuju i učine proces proizvodnje boljim i lakšim.

Neverovatnih 150 miliona, koliko je raspoređeno na ukupno 14 učesnika konkursa Razvojne agencije. Sredstva su naravno namenska, a njima će se kupovati nove mašine, kao i iskoristiti njihovu sekundarnu namenu, a to je ulaganje u prerađivačke pogone.

Ako mislite da je ulaganjima ovde kraj, pročitajte tekst do kraja..

Iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno 50 miliona dinara, što svakako nije mali iznos, a zadrugari su izdvojili još 100 miliona dinara za realizaciju mera podrške poljoprivrednicima.

Jedna od dobitnika podsticaja i bespovratnih sredstava je Zemljoradnička Zadruga Ogledna stanica iz Obrovca kod Bačke Palanke, koja ima 22 zadrugara i više od 100 kooperanata.

Nekim zadrugama je ovo bio prvi konkurs koji je završen pozitivnim ishodom, što je izazvalo veliko zadovoljstvo kod zadrugara. Zahvaljujući tim sredstvima će zadruge moći da nabave i modernizuju svoju mehanizaciju, čime će umnogome olakšati svoj rad i poboljšati prinos i kvalitet svojih proizvoda.

Reklo bi se mala zadruga, koja je dobila 2,1 milion dinara je ZZ Smederevac, koju čine samo 5 zadrugara.

Sve je ovo sjajno, ali zadruge u južnoj Srbiji još uvek čekaju na takve konkurse i tolike cifre za ulaganje, koje će ko zna kada biti dostupne i takvi konkursi su raspisani.

 

Večernje Novosti

Miloš Stojanović