Naslovna Poljoprivreda Ratarstvo i šumarstvo POŽAR NA KOPAONIKU – izgorela štala, ugrožene kuće i imanja

POŽAR NA KOPAONIKU – izgorela štala, ugrožene kuće i imanja

513
0

Kako saznaje Agencija Beta na obroncima planine Kopaonik u ataru sela Babice kod Kuršumlije, izbio je veliki šumski požar. U požaru, čije razmere još uvek ne mogu da se sagledaju, gori najmanje 40 hektara šume, visokog i niskog rastinja.

Sve vatrogasne jedinice iz Topličkog okruga večeras su na terenu i bore se sa vatrenom stihijom. Prema rečima očevidaca, vatra ugrožava pojedine kuće i imanja, ali do sada ni jedan stanovnik sela Babice u požaru nije povređen.

Požar još uvek nije lokalizovan, a gašenje ide otežano jer se zbog jako suve zemlje i rastinja vatra širi velikom brzinom.

Sinoć su se, posle više sati, vatrogasci i radnici Srbija šuma kroz vatru probili do kuće i imanja bračnog para M.V. (59) i M.V. (58). Bračni par je prošao bez povreda ali su u vatri stradali pomoćni objekti, štala i delovi njihovog imanja, dok im je, zahvaljujući požrtvovanosti vatrogasaca, kuća spašena.

Prokupački vatrogasci danas imaju pune ruke posla, jer je na području Topličkog okruga pored ovog požara većih razmera, danas zabeleženo još desetak požara na otvorenom.

Izvor: Beta, Politika

 

J.E.