Naslovna Poljoprivreda Mehanizacija PROBLEM HIDRAULIKE KOD RAKOVICE!

PROBLEM HIDRAULIKE KOD RAKOVICE!

4502
0

Ovi traktori se odlikuju visokim kvalitetom, služe našim poljoprivrednicima dugi niz godina, sa njima je uzorano ko zna koliko hektara! U kvalitet motora i izdržljivosti niko nije posumnjao, ali postoji jedna mana kod Rakovice!

Svi vlasnici ovog traktora su bar jednom imali problem sa hidraulikom. Problemi koji su se dešavali, da je bilo slučaja da hidraulik ne daje nikakav znak, retko neće da podiže a ni da spušta poluge ili se pak dešava da se to prebrzo radi, možda zbog neusklađenosti gasa sa pritiskom ulja, tako da može doći do situacije da mašina samo padne!

U tekstu koji sledi razmotrićemo razloge zbog kojih dolazim do kvara na hidrauliku i na koji način možete rešiti taj problem!

Kada dođe do problema da hidraulik neće da podiže a nida spušta, prvo i osnovno je da je došlo do blokade podizanjem ručice naglo do kraja. Druga stvar koja može dovesti do toga je da šraf koji se nalazi kod menjača okretan i ostao u neutralnom položaju pri uključivanju kipera. Treći razlog može biti nedostatak ili nedovoljna količina ulja, na koju treba posebno voditi računa iz razloga da ne bi došlo do zaribavanja!

Može se desiti da dođe do kvara senzora na potenciomeru, ugradnja se vrši preko releja, gde kasnije mnogo brže reaguje, ali se mogu pronaći i druge alternative, različiti načini na koje se poljoprivrednici snalaze i improviziju popravku kada nemaju adekvatan deo!

Proverite pumpu za ulje!

Ispod sedišta se nalazi poklopac sa 4 šrafa, ako je šraf ispod sedišta okrenut na odgovarajuću stranu, a poluge se nalaze u krajnjem gornjem položaju, treba sasvim malo popustiti šraf ispod desne poteznice, ključem sa brojem 17, ako su poluge u srednjem položaju, trebalo bi kontaktirati majstora jer se nepažnjom i nedovoljnim znanjem može izazvati veliki kvar!

 

M.S.