Prvo prihvatilište za napuštene životinje u Vlasotincu

    422
    0

    Uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, a preko razvojnog programa Evropski progres, u Vlasotincu je izgrađeno prihvatilište za napuštene životinje. Ovo prihvatilište može da primi 100 životinja i zauzima površinu od 400 m2 sa ambulantom. O napuštenim životinjama brinuće se zaposleni u Javno – komunalnom preduzeću “Komunalac” koji su prošli obuku o brizi o pravilnom ponašanja prema napuštenim životinjama.

    Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović, je izjavio da danas imaju objekat u kome će se na zakonit način tretirati napuštene životinje, “a kada se završi nabavka vozila za hvatanje nezbrinutih životinja, prihvatilište će početi sa radom u punom kapacitetu.”

    „Verujem da će se efekti ovoga projekta vrlo brzo osetiti  u smislu smanjenja broja napuštenih životinja na našim ulicama, ali i smanjenja broja odštetnih zahteva naših sugrađana. Naime, samo u prošloj godini na ime naknade štete nastale zbog ujeda pasa isplaćeno je gotovo 3,6 miliona, a prethodnih godina je ta cifra iznosila između 3,5  i četiri miliona dinara, što već govori o isplativosti ovog projekta vrednog 17 miliona“, izjavio je predsednik opštine Vlasotince na otvaranju ovog prihvatilišta.