Samo za najbrže – raspisan konkurs za traktore!

  423
  0

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je 4. decembra raspisao konkurs za nabavku traktora, a biće otvoren do utroška sredstava, odnosno do 8. decembra 2017. godine. Ukupan iznos koji se dodeljuje po konkursu, za nabavku traktora, je 156.581.928,78 dinara. S tim da, Pokrajina daje 40 odsto ukupne vrednosti traktora, a podnosilac može najviše da dobije bespovratno dva miliona dinara za traktore i najviše 500.000 dinara za nabavku priključnih mašina.

  Postavlja se pitanje: ko od poljoprivrednika može da za tako kratak rok prikupi dokumentaciju i da stigne da konkuriše za tako jedan složen poziv?

  Poljoprivrednik Jovan Negovan iz organizacije ,,Pančevački ratari” je, za Agrosmart, izjavio da svako ko pročita konkurs Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu će razumeti da je namešten za one koji su spremni već za taj poziv.

  Apropo ove priče, uobičajena praksa u Srbiji je da konkurs traje najmanje 30 dana, jer se za neke potvrde iz poreske uprave čeka nekoliko dana od podnošenja prijave istih.

  Dok sa druge strane, poljoprivrednik Miroslav Grubanov iz Crepaje, predsednik udruženja „Paori“ se pita odakle su sad te pare stvorile I daje predlog da se do juna naredne godine ne daje nikakva pomoć za mehanizaciju. Umesto toga, da se sva podrška usmeri ka kreditiranju setve.

  Izvor: Agrosmart

  Photo: Pixabay

  Prethodni tekstKako izgleda Predlog republičkog budžeta za 2018.
  Sledeći tekstNeprocenjiva važnost joda za ljudski organizam