Naslovna Vesti Šansa za povrtare: OTVOREN pogon za preradu POVRĆA!

Šansa za povrtare: OTVOREN pogon za preradu POVRĆA!

745
0
foto: Glas Slavonije
foto: Glas Slavonije

U Gospođincima, u opštini Žabalj, 11. septembra otvorena je fabrika za preradu povrća nemačke kompanije, čija je investicija vredna četiri miliona evra, koja će, kako je najavljeno, zapošljavati oko 250 radnika.

Osnovna delatnost je prerada krastavca koje otkupljuje više od 2.000 kooperanata u našoj zemlji. U novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima prerađivaće se oko 5.000 tona krastavca.

Otvarajući fabriku, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je ova investicija važna, jer će doprineti ratvoju prehrambene industrije u našoj zemlji i istakao je da je u prvih šest meseci ove godine zabeležen rast proizvodnje kada je reč o prehrambenoj industriji u AP Vojvodini.

Mere Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade dale su rezultat.

Usmeravamo značajna sredstva u ovu oblast, jer u našoj zemlji postoje uslovi da se investira u prehrambenu industriju, rekao je predsednik Mirović i dodao da je u 2016. godini budžet AP Vojvodine iznosi 62 milijarde dinara i najavio da će budžet 2020. iznositi 80 milijardi dinara, što je omogućilo razvoj privrede i poljoprivrede.

Otvaranju fabrike prisustvovao je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je tom prilikom naglasio da je postojanje ovakve fabrike značajno i podsetio da je Vlada Republike Srbije uredila Zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi i time omogućila zapošljavanje 22.500 radnika po tom osnovu.

Direktor fabrike Klaus Herpel izrazio je zadovoljstvo što je pogon u Gospođincima otvoren posle nešto više od godinu dana od postavljanja kamena temeljca.

O značaju ove investicije govorili su i ambassador SR Nemačke Tomas Šib, direktor kompanije Mamminger i predsednik opštine Žabalj, navodi se u saopštenju AP Vojvodine.

 

 

M.S.