Naslovna Poljoprivreda Stočarstvo i pčelarstvo Sledeće godine POSEBNI podsticaji za TOVNO govedarstvo!

Sledeće godine POSEBNI podsticaji za TOVNO govedarstvo!

401
0
bikovi
foto: J. El Omari

Obilazeći poljoprivredna gazdinstva u Subotici, čijim je poljoprivrednicima u prošloj godini isplaćeno osam miliona evra podsticaja, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je posebne podsticaje za tovno govedarstvo, prenosi RTV.

„Nakon što je stočarima omogućen dugoročni zakup državne zemlje, oni će u sledećoj godini moći da računaju i na posebne podsticaje za tovno govedarstvo „, najavio je Nedimović.

Ministar je prilikom obilaska farmi i gazdinstava u okolini Subotice istakao važnost genetskog materijala, kao posebnog segmenta koji će pospešiti izvoz.

„Za tovno govedarstvo, država će doneti posebne podsticaje u dve hiljade i dvadesetoj godini jer nama treba genetskog potencijala jer imamo sve više izazova i sve više prilika za izvoz i to je jako važno“, kaže on.

Samo u prošloj godini gazdinstvima u Subotici isplaćeno je osam miliona evra podsticaja, a svaki dvadeseti zahtev za subvencije stiže sa teritorije ovog grada.

„Siguran sam da ćemo uz pomoć države i dalje nastaviti da razvijamo poljoprivredu, da razvijamo život na selu i da naše mlade zadržimo na selu, smatra gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Izvor: RTV

 

J.E.