Svinji Esther je potrebna pomoć!!!

  469
  0

  Ovih dana najpoznatija svinja na svetu ponovo je dospela u žižu javnosti. Naime, Esther je pre nekoliko dana završila kod veterinara. Njeni vlasnici, Derek Walter i Steve Jenkins su je odveli kod najboljih veterinara u gradu u kom žive, u Kanadi. Međutim, razlog zbog koga se Esther oseća loše još uvek nije pronađen. Veterinarska stanica, u kojoj je trenutno smeštena, ne raspolaže potrebnom opremom i ona zato treba da otputuje u New York (Cornell University), gde će joj obaviti sve pretrage. 

  slika preuzeta sa Facebook

  Nakon obavljenog pregleda, Esther bi morala da bude u karantinu tri nedelje, pre nego što se vrati kući. Međutim, tako bi bila odvojena od njenih vlasnika. “ Iako je ona stanovnica skloništa u Campbevilleu koje nosi njeno ime – Happily Ever Esther Farm Sanctury – i važan je član naše porodice, pred zakonom je ona stoka za prehranu.“ – izjavili su Derek i Steve. Esther i njenim vlasnicima pomoć pružaju i još dva svinjeća superstara: Super Ljillja i Ziggy the travelling piggy.

  Derek i Steve su pokrenuli online peticiju, koju je za dva dana potpisalo čak 75 000 ljudi. “ Peticiju ćemo poslati premijeru Kanade Justinu Trudeau, te predsedniku državne Inspekcije za hranu Paulu Gloveru.“ – izjavili su Derek i Steve. Peticiju su pokrenuli kako ne bi Esther, kada završi s pretraga i mogućim terapijama, provela tri nedelje izolovana od onih koje poznaje, kao i zbog propisa koji u njoj vide samo hranu, ali ne i voljeno biće.

   

  Prethodni tekstSetva nedeklarisanog semena je loša!
  Sledeći tekstPočela setva pšenice u severnom Banatu