Naslovna Blog TRAGEDIJA NA PAŠNJAKU: Razjareni bik prvo usmrtio sina, a potom i njegovog...

TRAGEDIJA NA PAŠNJAKU: Razjareni bik prvo usmrtio sina, a potom i njegovog oca!

639
0

Velika tragedija dogodila se u petak u nemačkom gradu Gleißenbergu, mestu u nemačkoj pokrajini Bavarska. Naime, na pašnjaku bik je prvo usmrtio sina, pa onda i njegovog oca.

Bik je prvo napao 60-godišnjeg farmera, koji je išao u obilazak stoke na pašnjaku u bavarskom Gleißenbergu. Budući da se nakon nekog vremena nije vratio kući, njegov se 80-godišnji otac zabrinuo, te je otišao na pašnjak da vidi šta se tačno dešava.

Kako piše nemački Spiegel, spasioci nisu mogli da dođu do dva unesrećena čoveka jer je bik još uvek bio u njihovoj blizini zbog čega su policajci morali da ga usmrte.

Još uvek nije jasno zašto je bik postao agresivan. Kako je saopštila policija, možda je hteo da odbrani stado jer je na paši bilo i nekoliko krava i teladi.

Povrtarstvo ili ratarstvo? Gde ove godine ima veće zarade?

SAZNAJEMO: Paradajz bar četiri puta jeftiniji od polovine avgusta!

Prema informacijama, radilo se o vrlo iskusnom farmeru koji je godinama držao stoku i do sada nije imao problema s bikom. Porodicu poginulih muškaraca zbrinuo je tim za krizne situacije.

U Spiegelu podsećaju kako se napadi bikova ili krava često događaju. Naime, u nemačkom Allgäu je 2016. godine 48-godišnjak smrtno ranjen od strane mladog bika, dok je dve godine ranije, žena farmera iz Bad Tölza u Gornjoj Bavarskoj preminula je nakon napada bika u štali. Iste, 2014. godine, 57-godišnjeg poljoprivrednika u Altötting pregazile su krave.

Podsetimo se tragičnog slučaja u susednoj BiH od pre dve godine kada je 63-godišnjeg pastira Gojka Avrama u fočanskom selu Zlatni Bor napalo više pomahnitalih bikova.