Naslovna Uredbe Transformacija uprave za agrarna plaćanja!

Transformacija uprave za agrarna plaćanja!

970
0
uprava
foto: Cenzolovka.

Jedna od najnovijih vesti u oblasti poljoprivrede, a u direktnoj je vezi sa finansiranjem ove grane poljoprivrede, je da se Uprava za agrarna plaćanja transformiše u platnu agenciju.

Uprava za agrarna plaćanja, glavna tema u medijima, poljoprivrednim emisijama, moglo bi se reći prava enigma velikom broju poljoprivrednika i mnoga neodgovorena pitanja koja stoje u fioci.

Transformacija Uprave za agrarna plaćanja biće učinjena u skladu sa Akcionim planom za Poglavlje 11 – poljoprivreda i ruralni razvoj.

U tekstu koji sledi pročitaćete šta je na to rekla direktorka Uprave za agrarna plaćanja Biljana Petrović i kako će sve ovo uticati na dorektna plaćanja u poljoprivredi..
„Aktivno radimo na postizanju tog cilja jer nam je tehnički i kadrovski opremljena platna agencija neophodna za stvaranje ovog veoma značajnog pregovaračkog poglavlja i priprema za sprovođenje Zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije, pre svega prvog stuba koji se odnosi na direktna plaćanja u poljoprivredi.“ – rekla je Biljana Petrović, direktorka Uprave za agrarna plaćanja.

Ono što zanima sve poljoprivrednike, šta se ovim konkretno postiže?

Uprava za agrarna plaćanja bi kao platna agencija, kao prvo imala veću nezavisnost u samom radu, zatim efikasnost i efektivnost, a onda i veće prisustvo na terenu, sagledavanje problema i uvid u realno stanje na terenu. Novina je to, da će se otvoriti regionalne kancelarije u nekoliko gradova u Srbiji.

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja
Miloš Stojanović