Naslovna Vesti U pakovanju od POLA KILOGRAMA stali svi ukusi OPLENCA!

U pakovanju od POLA KILOGRAMA stali svi ukusi OPLENCA!

546
0
pakovanje zimnice
Unikatno pakovanje Oplenačkog nektara, izazvalo interesovanje kupaca, foto J. El Omari

Jelena Izljamović iz Topole, inače diplomirani inženjer prehrambene tehnologije, zajedno sa svojom porodicom bavi se pravljenjem slatke zimnice. U svom asortimanu imaju slatko od ribizle, bele trešnje, drena, divlje kupine, šljiva sa orasima, džemove od smokve, kajsije, zatim likere i rakije. Sva sirovina dolazi iz njihovih voćnjaka, ali i sa oplenačkog brda po kojem je Topola poznata, pa nije čudo što njihov brend nosi ime Oplenački nektar. Međutim, zanimljivost njihove proizvodnje nije u već jedinstvenoj ponudi koliko u originalnom pakovanju.

„Dugo smo tražili rešenje za unikatno pakovanje pogodno za ličnu upotrebu i kao poklon nekome. Našli smo pakovanje – u pitanju je kartonska ambalaža sa gravurama čokanja i teglica i neka opcija je bila da to budu mala pakovanja, male zapremine, da bude lako za poneti, a da se predstave svi naši ukusi, kaže Jelena.

Cilj je vratiti se po još

oplenački nektar
U pakovanju se nalaze različite vrste slatkog i čokanji rakije, foto J. El Omari

Mala pakovanja, sa proizvodima male zapremine, možda su na prvi pogled dovoljna da se proizvodi samo probaju, ali i da vrate kupce kod proizvođača za još.

„Mala pakovanja imaju dve opcije. Jedno pakovanje sastoji se od šest proizvoda, dva čokanja rakije i četiri tegle različite vrste slatkog; drena, šumske jagode, ribizle, šljive, a drugo pakovanje je od četiri vrste proizvoda, opet dva čokanja rakije i dve teglice različite vrste slatkog. Teglice su 40 ml, a čokanji su 50 ml, tako da samo pakovanje nema nešto više od pola kila, a svašta je u njemu za probati“.

„Stranci najviše kupuju!“

jelena izljamović
Jelena: „Veća pakovanja spremamo za narednu sezonu“, foto J. El Omari

Dokaz koliko je ovo pakovanje zanimljivo, počevši od malih teglica, govori podatak da sve što je nedavno izneto na izlaganju u okviru Turističke organizacije Topola je i prodato.

„Znam da sve što smo pripremili majci za prodaju, prodala je, pošto je nešto drugačije. Tu su u pitanju strani kupci najviše, njima su ova pakovanja najinteresantnija. Veća pakovanja će biti za narednu sezonu“, najavljuje Jelena.

Da se domišljatost najviše prodaje, činjenica je. Primer Jelene iz Topole samo dokazuje da tržište podržava kreativne ideje i rešenja i odgovara na to, onome što proizvođačima najviše odgovara, kupovina i naplata.

 

J.E.