Naslovna Poljoprivreda Mehanizacija Ugradnja kamere i monitora u traktor – jeftino i jednostavno

Ugradnja kamere i monitora u traktor – jeftino i jednostavno

2422
0

U toku ove godine, državni podsticaji za nabavku novih traktora su izazvali veliko interesovanje kod naših poljoprivrednika. S obzirom na zastarelost poljoprivredne mehanizacije, ovi podsticaji su imali pozitivan efekat po srpsku poljoprivredu i njenu modernizaciju – oko 1800 poljoprivrednika došlo je do novih traktora.

Ekipa emisije Bolja zemlja je, u toku prošle nedelje, posetila porodicu Stević, iz Crljenca, opština Malo Crniće – sjajne ljude koji se bave ratarstvom, stočarstvom i uzgojem pasulja na manjim površinama. Uverili smo se da to što je ministarstvo davalo podsticaje za traktore se stvarno i vidi.

Uz subvencije koje daje republika, poljoprivrednik Dragan Stević je uspeo da ove godine kupi novi traktor, i time zameni dva dotrajala traktora. Međutim, Dragan je kao i drugi u ovom kraju Srbije, došao na ideju, da odmah na novi traktor ugradi zadnje kamere.

Ugradnja parking kamera na traktoru, je u ovom slučaju, bila jednostavna i jeftina operacija – a sve to zahvaljujući lokalnom majstoru Jovici Mitiću. Cena ugradnje, sa sve kamerom, je koštala oko 6.000 dinara. Kamera je, pre svega, namenjena automobilima i ima dva megapiksela. Uz kameru je instaliran i monitor koji se nalazi neposredno pred očima vozača. Primera radi, pri oranju, ili pri siliranju, ili pak, pri kačenju priključnih mašina vozač traktora iz kabine, preko kamere, može da prati šta se dešava iza njega.

Kako je Jovica Mitić ugradio kameru u nov traktor, pogledajte u narednom prilogu:

 

 

Prethodni tekstProfit koji daje sigurnost životu na selu!
Sledeći tekstTRNjINA ‒ neistraženo zimsko voće!