Naslovna Vesti UHAPŠENI ZBOG PALJENJA STRNJIKE!

UHAPŠENI ZBOG PALJENJA STRNJIKE!

428
0

Četiri osobe uhapšene su u Sremskoj Mitrovici zbog paljenja strnjike. Kako kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u ovom trenutku najkritičnije je u Rumi, Pećincima, Žitištu i Alibunaru, prenosi Blic.

On dodaje da će za dve nedelje Ministarstvo poljoprivrede objaviti gde su tačno tokom oktobra paljene državne njive koje su zakupili poljoprivrednici na teritoriji Vojvodine.

Na pitanje planira li država da zbog takve situacije uvede neke podsticajne mere, Nedimović odgovara da bi novac ili neku drugu vrstu podrške mogli da dobiju samo oni koji to ne rade, ali ne precizira kada i koliko bi za tu namenu bilo izdvojeno novca iz budžeta.

„Kad uradim monitoring onda znam koliko novca, a ne da mi kažete zašto je ministar smislio ovoliko para, a gde mu je zaleđe za to. Sada analiziramo, da bi smo mogli da pomognemo. Znate, pojedine lokalne samouprave su izdvojile novac za angažovanje većeg broja poljočuvara, možda ćemo uraditi i to i povećati broj poljočuvara i u drugim gradovima“, kazao je Nedimović za N1.

Vojvodina je u proteklom periodu bila područje sa najviše požara u Evropi, pokazuju nezvanični podaci NASA-e.

Izvor: Blic, N1

 

Julijana El Omari