Naslovna Vesti VANREDNA SITUACIJA ZBOG POPLAVA U CELOJ SRBIJI: Voda potopila devet gradova, evakisano...

VANREDNA SITUACIJA ZBOG POPLAVA U CELOJ SRBIJI: Voda potopila devet gradova, evakisano 159 osoba!

1931
0

Zbog ogromne količine padavina koje su sinoć pogodile Srbiju, Srbijavode odlučile su da uvedu vanrednu odbranu od vode na teritoriji cele Srbije.

Naime, vanredna odbrana uvedena je zbog aktuelnih prognoza o porastu vodostaja na teritoriji Srbije koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Youtube.com/printscreen

Prema saznanjima iz MUP-a do sada je evakuisano 159 osoba, uglavnom iz preventivnih razloga, te da povređenih i stradalih nema.

Nigde nije kako treba

Najteža situacija trenutno je u Kniću i Kraljevu, gde su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje , a u pojedinim kraljevačkim selima voda je ušla i u domaćinstva, a voda je u velikoj meri prekrila i Gružu.  Kritično je i u skoro svim selima u gornjem Dragačevu.

Image by Katrina Robinson from Pixabay

U Sremskoj Mitrovici I Ivanjici zbog visokog nivoa podzemnih voda i u kanalskoj mreži takođe je proglašeno vanredno stanje.

Kiša koja od jutros nemilice pada na teritoriji Požege izazvala je izlivanje potoka koji su ugrozili pojedine delove ove opštine. Bujica je za sada poplavila njive, ulice i dvorišta u naseljima Radovci, Visibaba, Ariljska rampa.

Image by Piotr from Pixabay

Problematično je i u Lučanima, Tutinu, Novom Pazaru, Čačku, Ivanjici i Gruži.

S.Š