Naslovna Poljoprivreda Stočarstvo i pčelarstvo Velika Britanija: pronalaženje potencijalnih partnera za stoku putem aplikacije

Velika Britanija: pronalaženje potencijalnih partnera za stoku putem aplikacije

983
0
sajt za upoznavanje stoke

Prva aplikacija za sparivanje stoke nastala je baš uoči Dana zaljubljenih, a uz pomoć nje će od sada poljoprivrednici moći lakše da dođu do potencijalnih partnera za svoju stoku.

Aplikacija je nazvana Tudder (Tinder i engleske reči udder što znači vime) , a inače je i sama ideja nastala od sajta Tinder koji ljudima služi za upoznavanje i pronalaženje partnera.

Na ovoj aplikaciji farmeri imaju mogućnost da odmah izaberu stoku koja im se dopada, a nakon toga se usmervaju na sajt sellmylivestock.co.uk gde dodatno mogu pronaći više fotografija i dodatnih podataka o samim životinjama pre nego se odluče za kupovinu.

Glavni izvršni direktor ove onlajn platforme za prodaju stoke SellMyLivestock i Graindex, čije je inače sedište u Velikoj Britaniji, Dag Berner kaže da je sparivanje stoke preko interneta lakše od pronalaženja partnera ljudima, jer o ovim divnim životinja postoji ogromna baza podataka koja predviđa kakvi će im potomci biti.

 

Izvor: N1

Prethodni tekstSezonski rad u poljoprivredi: Šta kaže zakon? Da li i komšija kom pomažete mora da vas prijavi?
Sledeći tekstNova pravila u proizvodnji jaja!