Naslovna Vesti Voćari iz Grocke, BEZ GARANCIJE naplate robe

Voćari iz Grocke, BEZ GARANCIJE naplate robe

560
0

Slavoljub Đorđević iz Kamendola, opštine Grocka proizvodi više hekatra pod jabukom, u koje je uložio baveći se informatikom, međutim, njegovi podaci se nisu poklopili kad je došao trenutak za naplatu, objavljeno je u nedavnoj emisiji Bolja zemlja.

„Mi smo proizvodnjom jabuka ovde zadovljni, ali je situacija na tržištu ipak komplikovana. Malo je nejasno čoveku koji iz jednog organizovanog sveta dođe u priču gde vam neko ne plati za robu koju prodate, odnosno predate, jer u momentu davanja robe, nemate garanciju da će vam to neko platiti, a to je veliki teret“, kaže Slavoljub za emisiju Bolja zemlja.

Još pre godinu dana, započet je čitav ciklus dugovanja, kad su čak neki ruski kupci ostali dužni našim dobavljačima i hladnjačarima. Dalibor Andrejić iz istog mesta, u istom je ‘sosu’ teške naplate.

Cene su niske, malo je otkupljivača i mnogima su ostali dužni iz prethodnih godina. Ja ne verujem da postoji i jedan voćar koji je uspeo da naplati sve u ovoj godini, a ogromne su pare u pitanju“, kaže Dalibor.

Kolika su dugovanja prema voćarima iz Grocke i kako se oni nose sa tim, otkrijte više u sledećem prilogu.

 

J.E.