Vojvodina – 385 hektara oranica pod sistemom za navodnjavanje?

  574
  0

  U toku jučerašnjeg dana pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručio je 145 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za izgradnju i navodnjavanje eksploatacionih bunara na teritoriji Vojvodine.

  U Vojvodini će pod sistemom za navodnjavanje biti novih 385 hektara oranica onog trenutka kada se investicija realizuje. Investicija iznosi 98 miliona dinara, a iz pokrajinskog budžeta obezbeđen je 61 milion dinara, tj. 62,3 odsto sredstava. Plan je da se 97 hektara oranica navodnjava vodom iz kanala, a 288 hektara oranica navodnjava vodom iz bunara. Ukupna vrednost invresticije za navodnjavanje u povrtarstvu je 54 miliona dinara. Dok je u voćarstvu investirano 28,3 miliona dinara, a u ratarstvu 15,7 miliona dinara.
   
     
      
   Do sada sa potpisanim ugovorima, čak 621 poljoprivrednika šriom Vojvodine ostvarilo je pravo na bespovratna sredstva za nabavku novih sistema za navodnjavanje u 2017. godini. Investicije su vredne ukupno 433,7 miliona dinara, od tog iznosa Pokrajina je obezbedila sredstva u iznosu od 262,4 miliona dinara. Na taj način je ukupno obezbeđeno navodnjavanje novih 2.685 hektara na teritoriji Vojvodine.

   

   

  Izvor: APV

   

   
   
  Prethodni tekstHleb neće poskupeti!
  Sledeći tekstSvaka sličnost je slučajna – Tele koje liči na rok zvezdu