Vojvodina – novčani podsticaji za stočare 65 miliona dinara

  700
  0
  U  Skupštini APV, pre dva dana, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je potpisao 60 ugovora sa korisnicima sredstava za uvođenje standarada EU u objekte za proizvodnju i preradu mesa i mleka, kao i korisnicima bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini. Iz Pokrajinske vlade je saopšteno da ukupna vrednost ovog ugovora iznosi 65 miliona dinara.
   

  „Uveren sam da će ova mera doprineti poboljšanju kvaliteta mesa i mleka, kao i povećanju stočnog fonda, kao i da će se na ovaj način stvoriti dodatna vrednost, kako bi poljoprivrednici na tržište izneli kvalitetan proizvod ili poluproizvod.“ – izjavio je Radojević za Dnevnik.

   
  Od ukupno 42 ugovora, koliko je potpisano,  16 ugovora se odnosi na opremanje svinjarskih, 15 za opremanje govedarskih, 6 ugovora za opremanje živinskih farmi. Dok je pet ugovora potpisano za opremu, pripreme rukovanja i distribucije stočarske hrane.
  Osamnaest korisnika je potpisalo Ugovor o dodeli podsticajnih sredstava za uvođenje EU standarda u objekte u kojima se vrši proizvodnja i prerada mesa i mleka.

  Od 60 korisnika ovih subvencija, njih 48 pripada kategoriji koji su dodatno finansijski podržani ( to su poljoprivrednici mlađi od 40 godina, žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava, kao i poljoprivrednici koji rade u otežanim uslovima rada).