Naslovna Uredbe ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE BESPOVRATNO 250 MILIONA DINARA: Najveće interesovanje za stočarsku...

ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE BESPOVRATNO 250 MILIONA DINARA: Najveće interesovanje za stočarsku proizvodnju!

3380
0

Pokrajinska Vlada preko sekretarijata za poljoprivredu obezbedila je 204 ugovora mladim poljoprivrednicima i poljoprivrednicima mlađim od 40 godina.

U pitanju je suma od 250 miliona dinara, bespovratnih sredstava, a ukupna vrednost investicije kroz ove ugovore je 284 miliona dinara.

Izvor: Shutterstock/librakv

Ovakvu meru bespovratne finansijske pomoći Pokrajinska vlada uvela je 2017. godine, jer su, kako je rečeno, prepoznali da takva pomoć i subvencionisanje mladih poljoprivrednika značajno, pre svega za ostanak mladih na selu, ali i za celokupan razvoj poljoprivrede.

„Takva mera znači ekonomsko osnaživanje mladih poljoprivrednika da ostanu na selu da žive i da rade, da mogu da obezbede svoje poslovanje i funkcionisanje na gazdinstvu, sebi i svojim porodicama. Sa jedne strane, time se podstiče razvoj poljoprivrede, s druge strane to je i demografska mera. Svakako da poljoprivreda predstavlja jedan od prioriteta naše ekonomije, a ovakvim merama osim što ćemo finansijski pomoći mladim poljoprivrednicima i poljoprivrednicama, poljoprivreda će biti snažnija, jer se oslanja urpavo na te mlade ljude“, rekao je potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević.

Izvor: Shutterstock/bibiphoto

Najveće interesovanje mladih poljoprivrednika na ovom konkursu vladalo je za stočarsku proizvodnju.

„Od 250 miliona dinara, 190 miliona usmereno je upravo na tu liniju, na stočarstvo, od toga oko 130 miliona za nabavku ovaca i koza, za šta je vladalo najveće interesovanje, a po 30 miliona za nabavku grla u svinjarstvu i govedarstvu“, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević.

 

Bolja zemlja/Kurir