Naslovna Vesti ZAVRŠEN TREĆI SAJAM POLJOPRIVREDE!

ZAVRŠEN TREĆI SAJAM POLJOPRIVREDE!

548
0

Treći po redu, sajam poljoprivrede u Jaši Tomiću, koji je održan u nedelju, 29. septembra, okupio je preko 80 izlagača u oblasti poljoprivrede, a tokom organizacije organizovane su i panel-diskusije eminentnih poljoprivrednih stručnjaka. Na ovom poljoprivrednom sajmu, svoje mesto našla su i mnogobrojna udruženja.

Osim izložbe poljoprivrednih proizvoda, posetioci Sajma su imali priliku da uživaju u tradiciji, kulturi i raznim kulinarskim specijalitetima. Među mnogobrojnim izlagačima bilo je i udruženje žena Livađanke iz sela Aleksandrovo.

Za udruženje žena je spremanje i uživanje u hrani omiljena zabava. O njihovim specijalitetima može naširoko da se piše i govori, ali su ovoga puta izlagale slatkiše, kolače i torte.

Pitali smo predsednicu udruženja žena Livađanke iz ALeksandrova Ljupku Miškov, šta misli o organizaciji sajma, na koji način su se pripremale i kakvo je bilo druženje?

Pripreme se vrše obično nedelju dana unapred, od raspoređivanja zadataka, koja će žena šta spremati i praviti, do organizacije štanda i prevoza. Sajam u Jaši Tomiću je jedna izuzetno lepa i dobro organizovana manifestacija, namenjena pre svega poljoprivrednicima ali i svim dobrim ljudima koji su želeli da posete ovu manifestaciju.“ – rekla je Ljupka Miškov, predsednica udruženja žena Livađanke iz Aleksandrova

Svi smo dobro organizovani, uvek predstavimo naše udruženje u najboljem svestlu, od nas ljudi imaju samo reči hvale. Nama ovo ne predstavlja teret niti obavezu, već zadovoljstvo i druženje.“ – dodala je Ljupka

Cilj Sajma je promocija poljoprivrednih potencijala opštine Sečanj i celog Srednjobanatskog okruga. Ujedno Sajam je bio jedinstvena prilika da poljoprivredni sektor promoviše svoje proizvode i usluge, prezentuje novine i savremene tokove u oblasti poljoprivrede koja je glavna privredna grana u opštini Sečanj.

 

M.S.