Naslovna Vesti Zbog upada OVACA u krompirište – 250 000 dinara odštete!

Zbog upada OVACA u krompirište – 250 000 dinara odštete!

309
0

Neobičan trošak svalio se na kućni budžet penzionera Radomira Vučićevića iz Gornjeg Milanovca. Na ime odštete, mora uzgajivaču krompira Zoranu V. iz sela Donji Branetići da plati 250 hiljada dinara, kojem su, navodno, Vučićevićeve dve ovce i dva jagnjeta, koliko ih je donedavno imao ‘izriljale’ i upropastile dobar deo krompirišta od dva hektara! Inače, stalni sudski veštak Predrag M. je ukupnu izgubljenu dobit na tom krompirištu procenio na 980 hiljada dinara, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Novinari su imali uvid u sudske i u akte koje potpisuje pomenuti veštak.

„Učinjene su štete na usevu semenskog krompira, na ukupno pet parcela. Usev je još bio u fazi sazrevanja, krompir još nije bio iskopan iz zemlje. Po navodima predlagača Zorana V. ovce su ulazile u usev, zapasale cimu i iskopavale krompir iz „odžaka“, o čemu postoje tragovi“, piše u spisu R 3 47/19.

U aktima dalje stoji, da Vučićević ima 13 ovaca, koje je pustio da se kreću bez nadzora, te da su u useve ulazile tokom jula i početkom avgusta ove godine.

„Kad je nastala ta apsurdna situavija, imao sam samo dve ovce i dva jagnjeta, koje sam zatim prodao. Imam mnogo svedoka za to. Ne znam, da li su na njivama Zorana V. bile nečije druge ovce. A svima je poznato: ovce nisu ljubiteljke krompira, niti jedu vrežu, kako mi ovde zovemo cimu, jer je prskana hemikalijama. Još manje iskopavaju krompir iz ‘odžaka’. Nisu one kao divlje svinje ili slična zverad koje ovuda čine te štete“, upozorava Vučićević.

Iako on i svedoci negiraju da ovce ne ‘riljaju’ useve niti iskopavaju krompir, Vučićević je ipak pristao da Zoranu V. isplati deo tražene odštete.

„Pristao sam, ne želeći da se mučim po sudovima, iako nisam kriv. S njim sam se vansudski dogovorio, da mu platim ukupno 250 hiljada dinara. Polovinu sam već platio, ostatak ću do Nove godine, veli Vučićević.

 

Izvor: GZS, Večernje novosti

 

Juijana El Omari