Naslovna Poljoprivreda 77 novih poljoprivrednih udruženja osnovano u Požarevcu

77 novih poljoprivrednih udruženja osnovano u Požarevcu

325
0

U jednom danu osnovano je 77 novih poljoprivrednih udruženja samo u Požarevcu. Članovi Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije su uputili Ministarstvu poljoprivrede pitanje na dotičnu temu. Pitanje je upućeno dan pre nego što je Udruženje trebalo da održi sastanak u Vladi Srbije.

Ministarka Jelena Tanasković je ostala zatečena nakon što je obaveštena po pitanju osnivanjem novih udruženja. „Rekli smo da imamo informaciju da su osnivači udruženja mahom državni činovnici zaposleni u gradskim i opštinskim upravama, u odeljenjima za poljoprivredu, koji su na sastanak došli službenim vozilima opštinskih uprava, što je ministarku frapiralo,“ izjavili su članovi Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije. „Ministarka je napomenula da Ministarstvo poljoprivrede apsolutno nema veze sa tim, kao i da će o tome informisati premijerku. U jednom danu je formirano preko sto poljoprivrednih udruženja.“

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

I poljoprivrednici i ministarka u čudu

Prema informacijama koje prenosi dnevni list Danas, u Požarevcu je 6. juna održan sastanak gde je odabrano rukovodstvo svih novoosnovanih udruženja. Po izveštajima prisutnih, viđena su službena vozila, među kojima i vozilo Skupštine. Nedeljko Savić, predstavnik Udruženja poljoprivrednika Stig, navodi da su poljoprivrednici saznali za sastanak i došli da „svojim očima“ vide isti. „Tamo, na tom sastanku su bili predstavnici svih opština. Slikali smo i sastanak i vozila, parkirana na ulici. Neka narod vidi šta se dešava, pa nek odluči kome će da veruje. Sutradan smo to rekli i ministarki poljoprivrede, ona se čudila,“ zaključuje Savić.

 

Izvor: Danas