Naslovna Poljoprivreda Mehanizacija „Agro Drone D.O.O.“, ili Kad se vine agrar u visine…

„Agro Drone D.O.O.“, ili Kad se vine agrar u visine…

230
0

Koraćica kod Mladenovca, na jednom ovećem imanju. Kad tamo dve grupice – ekipa „Bolje zemlje“ i predstavnik firme „Agro Drone D.O.O.“, Ljubiša Stevanović. A zajednička tema nam je bila, zapravo, dve podteme – dronovi i poljoprivreda.

Ukoliko ste znatiželjni, svakako vas pozivamo da zapratite YouTube kanal „Bolje zemlje“ gde stoji uredno prilog o ovom uspešnom agrobiznisu. Ali nećemo zapostaviti ni naše drage čitaoce – ovako se, dakle, agrar obavlja na savremen način.

Izvor: Bolja zemlja

„Agro Drone“ hrabrim koracima unapred

Naš Srđan, sav srećan što je opet na terenu, je u razgovoru sa Stevanovićem saznao više o modelu drona pred njim, i.e. Agras T30 svetski poznatog proizvođača „DJI“. Naš sagovornik jasno i nedvosmisleno ističe da ovo nije najnoviji model u T seriji Agras dronova. Međutim, ovaj je za sada najnoviji koji je sertifikovan za korišćenje u Evropi, ili preciznije van Azije.

Pritom, i pored toga što nije model najnovije generacije, T30 je zver vredna pažnje. On sam komotno pokriva 240 hektara obradivog prostora, bilo dok zaliva ili nanosi hemijske preparate. Sa sve punim rezervoarom, baterijom i sopstvenom spoljnom šasijom, T30 teži oko 66 kilograma. Međutim, nije to ono što izdvaja T30, već činjenica da celu njivu pokriva brzinom od 24 hektara po satu – time utrošivši samo 15 litara vode po hektaru!

Izvor: Bolja zemlja

Stevanović nam ističe da su u početku ljudi bili skeptični oko ove činjenice. Znajući koliko se vode inače potroši tokom radova na polju. Ali vrlo se brzo promeni mišljenje kad ovaj dron krene da radi. A radi non-stop – „Agro Drone“ nudi usluge zalivanja i tretiranja njiva, malim koliko i velikim proizvođačima. Još uvek su novi u ovom poslu, navodi Stevanović, ali svakako svoj posao rade savesno i već imaju solidnu bazu klijenata.

Korisna strana korišćenja drona, naglasio je naš sagovornik, jeste ta da može da operiše u gotovo svim uslovima. Bilo da je gazdinstvo malo ili veliko, na ravnom ili brdovitom prostoru, dron će to pokriti. Jedino se ne koristi tokom izuzetno jakih vetrova, ali čak ni nešto jači povetarac ne može da mu poremeti rad. Naravno, tu je još detalja o ovoj napravici, ali to prepuštamo vama da otkrijete overom priloga o firmi „Agro Drone D.O.O.“ na našem YouTube kanalu.