Naslovna Poljoprivreda Mehanizacija AgroGas: IMT ponovo u Srbiji, na pravi način

AgroGas: IMT ponovo u Srbiji, na pravi način

153
0

Ekipa „Bolje zemlje“ je svratila do Mladenovca, gde smo obišli firmu „AgroGas“, najvećeg uvoznika TAFE i IMT traktora za srpsko tržište.

Ček, kako IMT, a uvozni?!

Saznajte svakako još o tome u prilogu ispod.

„Crveni“ se vraća kući

Indijski poljoprivredni gigant TAFE je pre tačno 6 godina, kao deo svog arsenala, uvrstio i traktore srpske firme IMT, koja je tada zvanično predana njima u ruke. Ne bismo da koristimo očigledne poštapalice, ali reinkarnacija, inače svojstvena indijskoj kulturi, je ostvarena ovom kupovinom. Naime, IMT je postao moderniji, kvalitetniji, jači, ali opet nije izgubio pristupačnost po pitanju cene za domaće poljoprivrednike.

Naravno, IMT je trebalo vratiti kući, na srpske njive. Tu je firma „AgroGas“ istupila, što njen direktor Zoran Kuzmanović sa ponosom ističe. Naime, „AgroGas“ je najveći uvoznik i distributer em revitalizovanih IMT traktora, em TAFE plejade agrarnih mašina. I ne samo to! „AgroGas“ je pritom i najveći uvoznik rezervnih delova za IMT, kao i jedan od najvećih servisera za dotični svetski – a naš – brend.

Izvor: Bolja zemlja

Imate IMT? „AgroGas“ radi za vas

Naš zvanični YouTube kanal ima prilog upravo o ovim fenomenalnim mašinama, te tu možete svakako i sami videti kako trenutno izgledaju. Jednostavnost dizajna nije promenjena, a kako Kuzmanović ističe, to su još uvek traktori koje sam poljoprivrednik na licu mesta može da „servisira“ ako nešto zakaže. Sa svojih 47 konjskih snaga, ovaj traktor je idealan za manja gazdinstva, do 20 hektara obradivog zemljišta.

Naravno, ponuda „AgroGas-a“ pokriva i veće proizvođače. Mašine od 60 konjskih snaga i preko su odavno deo asortimana ove firme, a planira se proširenje i u tom pravcu. Svakako su ovde u pitanju traktori TAFE matičnog brenda, koji dominira na svetskom tržištu. Na ove mašine, isto koliko i na revitalizovane srpske traktore, je Kuzmanović i te kako ponosan.

Izvor: Bolja zemlja

Poljoprivrednici uz svaku mašinu dobiju otprilike 2 godine garancije. Međutim, ključno je istaći da se za kupovinu istih ove godine izdvajaju ozbiljna sredstva, čak u vrednosti do 500.000 dinara, kojima paori mogu lakše i brže nabaviti traktore i mehanizaciju koja im treba.

„Kvalitet koji pokreće“ je geslo firme „AgroGas“. A šta njih pokreće? Saznaćete u ostatku priloga na zvaničnom YouTube kanalu „Bolje zemlje“!