Naslovna Vesti Akcija prikupljanja ambalažnog otpada u junu: Apel poljoprivrednim proizvođačima da je ne...

Akcija prikupljanja ambalažnog otpada u junu: Apel poljoprivrednim proizvođačima da je ne bacaju i ne spaljuju

Ove godine u saradnji sa Poljoprivrednog stručnom službom iz Sremske Mitrovice i sa predstavnicima Saveta mesnih zajednica pećinačke opštine odrediti tačan datum i raspored preuzimanja upotrebljene abalaže po naseljima, a poljoprivredne proizvođače će pravovremeno obavestiti.

189
0
Foto: Pixabay

Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci i ove godine organizovaće akciju prikupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja, i to u junu.

Oni su apelovali na poljoprivredne proizvođače da ne bacaju ambalažu po atarima, niti da je spaljuju već da je sakupe i odlože do dana preuzimanja, kao i da je potrebno ambalažu prethodno isprati tri puta, a tečnost od ispiranja prebaciti u rezervoar.

Prema rečima Marijane Panić, predsednice Udruženja poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci ove godine zbog epidemije virusa Covid-19 sakupljanje ambalažnog otpada je odloženo do juna.

Ona navodi da će ove godine u saradnji sa Poljoprivrednog stručnom službom iz Sremske Mitrovice i sa predstavnicima Saveta mesnih zajednica pećinačke opštine odrediti tačan datum i raspored preuzimanja upotrebljene abalaže po naseljima, a poljoprivredne proizvođače će pravovremeno obavestiti.

Prema njenim rečima, ukoliko je potrebno poljoprivredni proizvođači mogu vreće za odlaganje ambalaže preuzeti u prostorijama Udruženja, gde mogu dobiti i dodatne informacije poljoprivredni proizvođači, ili na telefon 022/400 758.